U click me, I'll click u.

current mood :

im walking in the rain. i find myself trying to wash away the pain.

Tuesday, May 3, 2011

citer mikhaiel

3 mei 2011. lagi beberapa hari, genaplah sebulan usia alie mikhaiel. kalau pandang muke die, rasenye baru semalam aku kat labor room. tapi kalau teringatkan aku ngah berpantang, macam dah setahun rasenye. =P

nak masuk usia sebulan ni, mikhaiel dah pandai beragam. kalau 1st day ritu, tito je keje die. dekat hospital ritu, kalau anak2 orang lain tak tito malam dok bising nangis sampai serak2 suara, mikhaiel nih tidok lah sebok nangis. die buleh sedap je tito macam takde pape yang tejadi. si ibu nih risau lah jugak kan. apekehai nye anak aku nih diam je takde suara? mate pon takmo bukak? dalam pale otak dok pk mende2 tak elok dahh..

tapi hati ade rase lega sikit bila tingat mase lepas deliver, mikhaiel nangis kejap. kejap je pon. tak lame. pendek je nangis nye. macam kucing mengiaw sekali. pendek cenggitu lah. huhu. tapi mase kne cucuk, memang kuat jugak rasenye. tapi aku tak sure lak. sebab ngah mamai.

mencecah umur sebulan ni, mikhaiel takde la banyak sangat ragam die. cume mase umur die seminggu lebih2, die takmo tidur malam. si ibu dan si tok umi terpakse lah bergilir2 berjaga malam. biaselah kan, budak tecik memang cenggitu kan?

siang mikhaiel tito, malam die dok uh ah uh ah menggeliat mintak susu. tak nanges ponnn. uh ah uh ahhh je. isap susu banyak tapi takmo sendawa. risau mak noks.

skank peel die satu je yang ibu die nih tak berkenan sangat2. mikhaiel nih suka sangatlah diriba. takmo duk dalam katil die yang cinonet tuh. atuk ngan tok umi beli mahal tau mikhaiel. nape takmo dok dalam tuh?

jawapan nye, sebab siang hari mikhaiel sokmolah diriba oleh moyang die. pantang mikhaiel bunyik sikit, moyang die cepat aje angkat riba. suka lah mikhaiel kan? kan?

4 pembebel berjaya:

NenekPenne said...

uuuh susah tu...bukan apa, u jugak yang susah kalau dia asyik nak diriba jer manjang...

atienalova said...

nenet..mmg susah..tito malam pon nak diriba,camno?huhuh..

Nurul Syarini said...

comel la anak kau nih...hihihi
manja btol ngan moyang and tok umi die... cucu sulung la katekan...

atienalova said...

syarini..
comel mcm sape?hihi..