U click me, I'll click u.

current mood :

im walking in the rain. i find myself trying to wash away the pain.

Wednesday, May 12, 2010

apa itu nuffnang.

Cik Ubi : er..ley cik cite x sal nuffnang,ni newbie lg ni..hehe


cik ubi dan bloggers sekalian. actually aku bukannye tau sangat pasal nuffnang bagai ni. aku pon agak baru bergelar sebagai nuffy nih. tapi aku akan cuba terangkan sikit pasal nuffnang ni menurut pemahaman aku okeh?

begini, nuffnang ni komuniti pengiklanan blog.
atau syarikat mengurus iklan. atau syarikat pengiklanan internet. atau ape lagi yek? centu la lebih kurang. kire macam buat duit secara online lah. kene daftar, kemudian letakkan iklan kat blog.

pertama sekali, kene la register. caranya senang saje. masuk blog sesape yang da join nuffnang dan click saje kat nuffnang ads yg ade.. ceni....dah register sume, ikut langkahlangkah yang betol. jangan miss satu step pon tau. isi blog manager, survey, and sume yang ade lah. tak susah pon soklan2 dari nuffnang ni. nak hentam pon tarak hal lah.

pastu bile dah submit, kowg pegi lak kat add ads.


ni kirenye nak amek coding nak letak iklan dalam blog kowg la ni.

ade 3 jenis ads. tak banyak pon. which are:

1. header
2. sidebar
3. between content

nak masukkan nuffnang ads unit dalam blog korang ni, korang ikut saje step2 yang nuffnang ajar. ade je kat page ads unit tuh. kalau rase tak paham jugak, click je kat icon blogger kat tepi tu. nanti ade kuar tutorial cane nak letakkan iklan bagai.

cane nak kasik nuffnang korang naik, aku tak tau. sebab nuffnang aku pon slow lagi nim. blom claim check lagi. tapi bloggers lain da ramai yang dapat check beribu riban. jeles. sumpah.

kalau hits korang tinggi, nuffnang korang pon automatik tinggi lah. kalau hits korang sehari sampai pat lime ribu orang masuk, banyak la habuan yang korang dapat. lagi2 kalau time tu ngah ade iklan.

btw kalau masuk blog orang yang ade nuffnang, rajin2 la click ikon nuffnang tu. tetibe time masuk tu de iklan, korang trus click kat iklan tu. terus dapat duit. tak banyak tapi sikit2 lame2 jadik la bukit. iye idak?

haaa. tu aje la yang aku tau pasal nuffnang ni. selamat bekerja keras okay.



3 pembebel berjaya:

Cik Ubi said...

orait~t nak cube bile tenet da laju-laju..

nway,toce2(mekasih) buwi(bagi) ilmu sal nuffnang ni..

seyes,anda terbaek..hehe

annfrendly said...

suke nuffnang :)
best...

Yorke Kun said...

power seyh kakak ni jawab soalan psl nuffnang..duta nuffnang?..haha